Translate

fredag 7. juli 2017

Valgmuligheter

eller ... ?

Nok en gang går vi til valgurnene i år. Enda en gang er det politiske landskapet så innfløkt i floker at det meste ser ut til å floke seg til, enda en gang. Denne gangen må man ned på det personlig planet for å formidle hvor innfløkt og vanskelig politikk kan gjennomføres.

Hvorfor må barn ha gym i et lokale som de færreste voksne ville satt sin fot i? Der fragmenter av gummipartikler farger veggen flere meter opp med skitt. Hva puster disse barna inn? I stedet for å stoppe bruken av dette lokalet til gymundervisning, må barn bruke støvmaske for å beskytte seg selv og sin egen helse. Hvor er foreldrene, barnevernet, barneombudet, mobbeombudet, statsministeren, kommuneoverlegen, fylkeslegen mv.? Alle ser dette overgrepet, men ingen gjør noe med det. De er alle like ansvarlige for de barna som får forringet sin helse.

I kortene ligger det at det kommer en gymsal, dersom kommunen klarer å få pengene til et ferdigstilt prosjekt. Vi glemmer ikke at det ble lovet fra høyeste hold at denne gymsalen nå skulle komme på plass, men det var vel før man tenkte på å bygge luftslottet badeland i Tromsø?

Det er f...f. ufyselig å se barn som kvier seg til å dusje, eller unngår de å dusje? Hva gjør dette psykisk med barn?

Dette er bare én sak som fortsatt henger løst i luften, i og med at skolen var ferdig for 19 år siden.

En annen sak er manglende fokus på bygging av åpne møterom. Vi ser i avisa at selvmordstatistikken stiger og at flere tar sine liv. Hva med å gå igjennom de planskissene som var fundamentet for igangsetting av bygging av boliger i disse områdene? Hvor blir det av de funksjons byggene som skulle bygge bro? Alle samfunn trenger sine møteplasser, der man kan gjennomføre ulike aktiviteter. Det er et savn at man ikke har en god kafé som er åpen på søndager. Dette hadde nok kommet raskt på plass dersom man hadde et godt bydelshus, med de funksjoner man forventer at et slikt bydelshus skal inneholde.

En annen ting som er enda viktigere og det er sikring av trygg skolevei. Hvorfor er ikke skoleveiene gjennomført og bygd? Det er trist at barn allerede har vokst opp og er blitt voksne, uten at det som var forespeilet er blitt gjennomført. Hvor lenge skal folk i et område vente på at skisserte planer blir ferdigstilt? Kan de som planlegger reguleringsplaner anta en tidshorisont fra områder blir startet med byggeaktivitet, til dette området er ferdigstilt? Det er trasig å se at planer som allerede er ferdige blir brukt som politisk debatt og at man stimulerer frem konflikter mellom befolkningen i ulike arealplan områder. Man setter folk opp mot hverandre lokalt i kommunen. Ut fra dette perspektivet skal man gå til valgurnene og tippe seg frem til hvem som utgjør den mest positive forandringen for folks hverdag.

Det er dårlig økonomisk planlegging når skoler flytter midler fra skolemateriell/ bøker til vikarlønninger. Hvordan er det med status på denne gymsalen?

Det ble brukt utallige millioner på planleggingsstadiet  for å arrangere et OL som befolkningen ikke ville ha,... før de på forhånd lovte idretts anleggene var på plass. Til nå ser vi lite til ishockeyhallen, friidrettsbanen, gymsalen og svømmehallen som var planlagt lokalt på Storelva, Kvaløya. Vi ser heller ikke hvor møtelokalet til en ungdomsklubb er planlagt, men de ligger inni planene av en ny funksjonell gymsal, som visstnok skal være klar til bruk i 2018. Stemmer dette?

Nei, nok en gang blir denne saken misbrukt som en politisk sak. Det er småpenger som blir satt av til Kvaløya ...som er på størrelsen med en by, hva angår folketallet. Da skal man også forvente at man har likeverdige tilbud og tjenester ut til sin befolkning. Det meste har over mange år blitt sentralisert til Tromsøya. Når bompengeordningen blir igangsatt, blir nok flere mer miljøbevisste og ønsker flere tilbud og tjenester lokalt. For befolkningen skal kunne gå eller sykle til sine respektive anlegg og sitt nærmiljø. Så lenge det ikke etableres gode nok tilbud lokalt, må foreldrene som velger å kjøre sine barn, måtte betale en god pris for barnas aktivitetstilbud.

Det handler ikke om valgmuligheter, når tilbudene ikke er tilgjengelig i lokalmiljøet og man må kjøre, eller ta buss, for å komme til områder der disse finnes.

Skal Tromsø bli miljøvennlig, må aktiviteter og tilbud flyttes ut av bysonen, slik at alle byens borgere/ innbyggere kan ha en stressfri hverdag og investere tiden til forpleining av familielivet kontra transport.

Hvorfor er ikke dette diskutert på partiprogrammet?









Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar